Kuřecí čtvrtky v hříbkové omáčce

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 25 g Máslo čerstvé
  • 100 g Hříbky čerstvé
  • 1 kávová lžička Mouka pšeničná hladká T 650
  • 2 ks Kuřecí čtvrtky
  • 0.5 ks Cibule
  • 0.125 l Zakysaná smetana
  • 1 hrnek Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 958 kcal
  • Sacharidy 12 g
  • Tuky 70 g
  • Sodík 912 mg
  • Bílkoviny 79 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 47.5 mg
  • Draslík 348.6 mg
  • Vláknina 9981.5 mg
  • Vitamín A 9981.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.4 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 14.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté kuřecí čtvrtky opečeme po obou stranách na másle, přidáme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli a necháme ji zesklovatět. Podlijeme horkou vodou, přidáme očištěné, na plátky nakrájené houby, osolíme a dusíme doměkka.

  • 2

    Měkké maso vyjmeme a do šťávy vlijeme zakysanou smetanu rozkvedlanou s moukou. Chvíli povaříme a nalijeme na maso.

Komentáře k receptu