Dušené kuřecí čtvrtky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 105 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Mrkev kořen
  • 80 g Tymián čerstvý
  • 50 g Rozmarýn čerstvý
  • 200 g Anglická slanina
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 5 g Sůl
  • 800 g Kuřecí čtvrtky
  • 150 ml Pivo tmavé 10% 3,7% obj.
  • 1 ks Cibule
  • 6 ks Brambory zimní
  • 2 ks Bobkový list
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 865 kcal
  • Sacharidy 46 g
  • Tuky 57 g
  • Sodík 1308 mg
  • Bílkoviny 47 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 49 mg
  • Draslík 363 mg
  • Vláknina 17779 mg
  • Vitamín A 17779 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 36.7 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 24.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z kuřecích čtvrtek stáhneme kůži. Odkrájíme případný tuk.

  • 2

    Na dno velké zapékací misky rozložíme polovinu plátků brambor, osolíme, opepříme. Dochutíme tymiánem, rozmarýnem a bobkovým listem.

  • 3

    Na brambory upravíme kuřecí maso, posypeme je na kostičky nakrájenou slaninou, cibulí, mrkví, osolíme a opepříme. Navrch rozložíme zbývající brambory tak, aby se plátky mírně překrývaly.

  • 4

    Pokrm podlijeme černým pivem, brambory potřeme rozpuštěným máslem a zapékací misku přikryjeme pokličkou.

  • 5

    Pečeme 90 minut v troubě předehřáté na 150 °C. Posledních 30 minut bez pokličky, aby brambory zezlátly. Pokrm podáváme horký.

Komentáře k receptu