Polévka chřestová

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 150 g Chřest bílý
  • 1 ks Petržel - nať
  • 1 ks Muškátový oříšek
  • 1 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 0.25 l Vývar zeleninový
  • 1 dl Mléko polotučné
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1.5 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 106 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 7 g
  • Sodík 284 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 81.7 mg
  • Draslík 142.1 mg
  • Vláknina 2963.4 mg
  • Vitamín A 2963.4 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.1 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z másla a mouky si uděláme světlou jíšku, kterou po částech zalijeme vývarem a řádně rozmícháme a necháme povařit.

  • 2

    Poté přidáme chřest nakrájený na malé kousky a necháme uvařit do měkka.

  • 3

    Polévku osolíme, povaříme a po odstavení zalijeme žloutkem rozkvedlaným v mléce.

  • 4

    Na závěr posypeme polévku petrželovou natí a špetkou muškátového květu.

Komentáře k receptu