Chřestová polévka s kuřecím masem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Kuřecí prsa
  • 1 kávová lžička Kari koření
  • 1 kávová lžička Zázvor mletý
  • 0.5 ks Chřest bílý
  • 1 ks Šalotka
  • 1 hrst Petržel kudrnka
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1.5 l Vývar drůbeží
  • 0.5 kg Chřest zelený
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 626 kcal
  • Sacharidy 17 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 1325 mg
  • Bílkoviny 25 g
  • Uhlovodany 17 g
  • Cholesterol 48 mg
  • Draslík 468.5 mg
  • Vláknina 602.5 mg
  • Vitamín A 602.5 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.8 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Chřesty omyjeme. Bílý chřest oloupeme celý, ze zeleného jen spodní 1/3, konce odřízneme. Pak chřest šikmo od špiček nakrájíme na delší kousky. Šalotku oloupeme a nakrájíme na kousky. Petrželku omyjeme a najemno nasekáme. Kuřecí prsa omyjeme, osušíme a nakrájíme na nudličky.

  • 2

    V hrnci rozehřejeme olej a 1 minutu na něm prudce smažíme nakrájené maso. Pak přidáme šalotku, zázvor a kari koření, krátce osmažíme a dochutíme pepřem a solí.

  • 3

    Do hrnce přilijeme vývar, přidáme nakrájený chřest, přivedeme k varu a vaříme pod přikryté pokličkou 10 minut, až je chřest téměř měkký. Polévku důkladně promícháme, podle chuti ještě přidáme pepř a sůl a podáváme posypanou petrželovou natí.

  • 4

    Vhodnou přílohou je pečivo - např. čerstvé bagety.

Komentáře k receptu