Hrášková kaše

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 250 g Hrášek
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.5 l Voda pitná
  • 0.5 šálek Mléko polotučné
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 133 kcal
  • Sacharidy 21 g
  • Tuky 2 g
  • Sodík 210 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 18 g
  • Cholesterol 6.3 mg
  • Draslík 305 mg
  • Vláknina 12750 mg
  • Vitamín A 12750 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 50 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Čerstvý, vyloupaný hrášek uvaříme do měkka v mírně osolené vodě, scedíme a prolisujeme.

  • 2

    Pyré podle potřeby zředíme trochou mléka a přisolíme. Při podávání kaši omastíme rozpuštěným máslem.

  • 3

    Podáváme jako přílohu k opékaným uzeninám, vejcím a minutkám.

Komentáře k receptu