Sýr smažený v rajčatovém těstíčku

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 40 g Kečup
  • 80 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 500 g Sýr Eidam cihla 40%
  • 80 g Strouhanka
  • 20 ml Olej rostlinný
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 497 kcal
  • Sacharidy 23 g
  • Tuky 30 g
  • Sodík 188 mg
  • Bílkoviny 35 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 168.1 mg
  • Draslík 47.9 mg
  • Vláknina 1807.8 mg
  • Vitamín A 1807.8 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do misky rozklepneme vejce, přidáme kečup a našleháme. Přisypeme mouku a vše promícháme na hustší těstíčko, osolíme a opepříme.

  • 2

    Sýr nakrájíme na plátky silné asi 5 mm, po obou stranách je potřeme připraveným těstíčkem a obalíme ve strouhance.

  • 3

    Sýr smažíme na horkém oleji po obou stranách dočervena.

  • 4

    Podáváme ihned na nahřátých talířích. Sýr obložíme omytými, na dílky nakrájenými rajčaty.

Komentáře k receptu