Drožďová polévka s cibulí
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 126 kcal
- Sacharidy 6 g
- Tuky 9 g
- Sodík 453 mg
- Bílkoviny 5 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 68.6 mg
- Draslík 362.4 mg
- Vláknina 2450 mg
- Vitamín A 2450 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5.4 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Na rozehřáté sádlo rozdrobíme droždí a za stálého míchání je osmahneme dorůžova. Odstavíme z plotny, vmícháme vejce a na mírném ohni mícháme, až se utvoří malé nočky. 
- 
                                2Přilijeme horkou vodu, přivedeme k varu a přidáme oloupanou, na půlkolečka nakrájenou cibuli. Vaříme ještě 7 minut. 
- 
                                3Polévku ochutíme vegetou a při podávání posypeme nakrájenou pažitkou. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        