Polévka drožďová s kapáním

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 10 g Máslo čerstvé
  • 10 g Mouka pšeničná hrubá
  • 5 g Petržel - nať
  • 1 g Kmín celý
  • 80 g Zelenina kořenová
  • 20 g Droždí
  • 1 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 125 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 7 g
  • Sodík 402 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 128.7 mg
  • Draslík 328.2 mg
  • Vláknina 2755 mg
  • Vitamín A 2755 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.7 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ve vývaru z kmínu povaříme očištěnou, jemně nakrájenou kořenovou zeleninu.

  • 2

    Přidáme rozetřené droždí a zavaříme kapání připravené z vejce a mouky.

  • 3

    Nakonec hotovou polévku zjemníme kouskem másla a nasekanou petrželkou.

Komentáře k receptu