Kančí hřbet na slanině

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 110 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Cibule
  • 700 g Kančí maso
  • 60 g Sádlo škvařené
  • 40 g Slanina vepřová
  • 20 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 4 ks Nové koření celé
  • 0.5 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 422 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 25 g
  • Sodík 287 mg
  • Bílkoviny 40 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 21.4 mg
  • Draslík 60.1 mg
  • Vláknina 1186.6 mg
  • Vitamín A 1186.6 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.9 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěný a omytý kančí hřbet přesekneme, osušíme a protkneme částí slaniny.

  • 2

    Oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli spolu se zbylou slaninou zpěníme na sádle, vložíme osolené maso, opečeme a podlijeme vodou (nebo vývarem). Přidáme koření a dáme péci do trouby. Během pečení maso přeléváme vypečenou šťávou a podléváme vodou.

  • 3

    Měkké maso vyjmeme, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme moukou a osmahneme. Zalijeme vodou a chvíli povaříme. Šťávu necedíme. Maso nakrájíme na porce a šťávou přeléváme.

Komentáře k receptu