Nadívaný kančí hřbet

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 85 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 40 g Rýže loupaná
  • 100 g Šunka dušená
  • 800 g Kančí pečeně
  • 60 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 300 ml Voda pitná
  • 80 ml Voda pitná
  • 0.25 kávová lžička Sůl
  • 0.25 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 1.5 ks Rohlíky bílé
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Protlak rajčatový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 534 kcal
  • Sacharidy 23 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 243 mg
  • Bílkoviny 65 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 244.3 mg
  • Draslík 865.7 mg
  • Vláknina 2916.8 mg
  • Vitamín A 2916.8 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.6 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kančí hřbet vykostíme a ostrým nožem uděláme v mase kapsu. Česnek prolisujeme, rohlíky nakrájíme na kostičky, šunku nakrájíme na nudličky, cibuli nakrájíme na kolečka.

  • 2

    Rýži uvaříme, scedíme a necháme zchladnout.

  • 3

    V míse promícháme rýži, vejce, smetanu, šunku, polovinu česneku, sůl a rohlíky. Směs důkladně promícháme a naplníme jí kapsu, otvor sepneme jehlou, maso osolíme.

  • 4

    V pekáči rozložíme nakrájenou cibuli, zbylý česnek, rajčatový protlak, podlijeme vodou a na směs vložíme maso.

  • 5

    Pečeme v předehřáté troubě doměkka. Během pečení maso přeléváme výpekem, obracíme a je-li třeba, přilijeme teplou vodu.

Komentáře k receptu