Candát s chřestem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Candát obecný
  • 250 g Chřest bílý
  • 20 g Máslo čerstvé
  • 20 g Strouhanka
  • 200 ml Bešamel
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 220 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 416 mg
  • Bílkoviny 22 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 9.5 mg
  • Draslík 209.3 mg
  • Vláknina 3065 mg
  • Vitamín A 3065 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.9 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté porce candáta vložíme do menšího množství osolené vařící vody a povaříme asi 10 minut.

  • 2

    Měkké maso vyjmeme a odstraníme kůži. Porce urovnáme do mísy z varného skla, obložíme je kousky očištěného chřestu a přelijeme bešamelem.

  • 3

    Povrch posypeme na másle osmaženou strouhankou a pokrm pečeme asi 15 minut ve středně vyhřáté troubě.

Komentáře k receptu