Vídeňský kapr
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 385 kcal
 - Sacharidy 5 g
 - Tuky 25 g
 - Sodík 623 mg
 - Bílkoviny 33 g
 - Uhlovodany 4 g
 - Cholesterol 135.5 mg
 - Draslík 612 mg
 - Vláknina 1493 mg
 - Vitamín A 1493 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 5.5 mg
 - Vitamín E 1.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Očištěné porce kapra osolíme a pokapeme citronovou šťávou.
 - 
                                2
Mísu z varného skla vymažeme máslem, urovnáme do ní porce kapra a přelijeme je polovinou rozmíchané zakysané smetany. Poklademe plátky slaniny, potřeme hořčicí a posypeme oloupanou, nadrobno nasekanou cibulí, okurkou a kapary. Navrch znovu zalijeme smetanou a posypeme nastrouhaným sýrem.
 - 
                                3
Pokrm pečeme ve středně vyhřáté troubě.