Čerstvá rajčatová omáčka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Rajčata
  • 200 ml Vývar zeleninový
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Celer řapíkatý
  • 1 ks Mrkev kořen
  • 1 špetka Oregano sušené
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Cukr krupice
  • 1 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 2 polévková lžíce Protlak rajčatový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 132 kcal
  • Sacharidy 18 g
  • Tuky 92 g
  • Sodík 305 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 12 g
  • Cholesterol 6.9 mg
  • Draslík 425.3 mg
  • Vláknina 7341.9 mg
  • Vitamín A 7341.9 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 21.3 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rajčata spaříme horkou vodou a oloupeme. Odstraníme stopky a nakrájíme je na nudličky.

  • 2

    Česnek s cibulí oloupeme a nakrájíme na kostičky. Celer očistíme a nakrájíme na tenké plátky. Mrkev oloupeme a nakrájíme na malé kostičky.

  • 3

    V hrnci rozpálíme olej, vložíme cibuli, česnek, mrkev a celer. Podlijeme vývarem, přidáme protlak a koření.

  • 4

    Vaříme asi 15 minut, až je zelenina měkká. Pak ji rozmixujeme na kaši a dochutíme.

  • 5

    Do horké omáčky dáme nakrájená rajčata.

Komentáře k receptu