Tvarohové nočky s višňovou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Tvaroh jemný
  • 120 g Krupice dětská
  • 680 g Višně
  • 25 g Solamyl
  • 30 g Máslo čerstvé
  • 50 g Strouhanka
  • 100 g Mouka pšeničná hrubá
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 2 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Cukr krupice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 874 kcal
  • Sacharidy 81 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 229 mg
  • Bílkoviny 36 g
  • Uhlovodany 57 g
  • Cholesterol 193 mg
  • Draslík 365 mg
  • Vláknina 7240 mg
  • Vitamín A 7240 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 17 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 10.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z vajec a tvarohu vymícháme krém, postupně zašleháme krupici, sůl a mouku. Necháme 30 minut odpočinout.

  • 2

    Osolenou vodu přivedeme k varu, pomocí mokré lžíce tvoříme noky, které vhazujeme do vařící vody. Vaříme je asi 12 minut, hotové by měly vyplavat na povrch.

  • 3

    Z višňového kompotu si dáme stranou několik pěkných višní. Zbylý kompot i se šťávou nalijeme do hrnce. Tři lžíce šťávy rozmícháme se škrobem. Tyčovým mixérem višně v hrnci rozmixujeme.

  • 4

    Přivedeme k varu a za stálého míchání přilijeme rozmíchaný škrob. Povaříme asi 2 minuty, osladíme a přidáme odložené višně.

  • 5

    Hotové noky vyjmeme z vody a necháme okapat. Na pánvi rozpálíme máslo, přisypeme strouhanku a osmahneme jí dozlatova. Noky v ní obalíme a podáváme s omáčkou.

Komentáře k receptu