Mléčný krupicový nákyp

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Cukr krupice
  • 40 g Máslo čerstvé
  • 130 g Pšeničná krupice
  • 1 ks Cukr vanilka
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Citronová kůra
  • 0.375 l Mléko plnotučné
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hrubá
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 499 kcal
  • Sacharidy 73 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 82 mg
  • Bílkoviny 14 g
  • Uhlovodany 43 g
  • Cholesterol 266.7 mg
  • Draslík 79 mg
  • Vláknina 1682.2 mg
  • Vitamín A 1682.2 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.5 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 593.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Žloutky s polovinou cukru utřeme do pěny, přidáme pevný sníh ušlehaný se zbylým cukrem a přisypeme krupici a citronovou kůru. Vše zlehka promícháme. Těsto rozetřeme do máslem vymazané a hrubou moukou vysypané nákypové formy a upečeme ve středně vyhřáté troubě dozlatova.

  • 2

    Upečený nákyp nakrájíme na dílky jako dort a zalijeme vroucím mlékem smíchaným s 20g másla a vanilkovým cukrem. Mléko necháme do nákypu vsáknout pod pokličkou.

  • 3

    Nákyp můžeme podávat teplý i studený.

Komentáře k receptu