Dacquoise s datlemi a ořechy

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 150 g Datle
  • 25 g Kakao - prášek
  • 45 g Kakao - prášek
  • 90 g Máslo čerstvé
  • 120 g Ořechy vlašské
  • 225 g Cukr krupice
  • 450 g Cukr moučkový
  • 5 ks Vaječný bílek slepičí
  • 5 polévková lžíce Káva Espresso
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 592 kcal
  • Sacharidy 106 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 46 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 106 g
  • Cholesterol 13.5 mg
  • Draslík 377.1 mg
  • Vláknina 10332.5 mg
  • Vitamín A 10332.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.2 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 14.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Odložíme stranou několik ořechů a datlí, ostatní ořechy nasekáme nahrubo a datle pokrájíme na 1 cm velké kousky. Ořechy opražíme na pánvi do zlatova.

  • 2

    Dva plechy vyložíme pečicím papírem, na každém vyznačíme kruh o průměru 23 cm.

  • 3

    Z bílků vyšleháme pevný sníh, postupně zašleháváme cukr, až je sníh lesklý. Datle smícháme se 4 lžícemi sněhu, aby se jednotlivé kousky nelepily k sobě. Stěrkou lehce vmícháme do sněhu kakao, datle a ořechy.

  • 4

    Do každého kruhu dáme polovinu těsta a rozetřeme. Plechy vložíme do předehřáté trouby na 180°C, pečeme asi 15 minut. Plechy můžeme během pečení vyměnit, aby se pláty upekly stejně, pečeme, až jsou hnědé a křupavé, ale uvnitř vláčné. Hotové necháme 10 minut vychladnout, opatrně oddělíme papír a necháme zcela vychladnout.

  • 5

    Krém připravíme z cukru, másla, kakaa a horké kávy. Vše umixujeme na hladký máslový krém.

  • 6

    Jeden plát položíme na plochý podnos a potřeme krémem, zakryjeme ho druhým plátem, plochou stranou dolů, lehce přitiskneme. Zakryjeme a dáme do lednice aby krém dobře ztuhl. Před podáváním pocukrujeme,ozdobíme ořechy a datlemi.

Komentáře k receptu