Mandlové knedlíčky v drůbežím vývaru

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Mandle mleté
  • 20 g Strouhanka
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Vaječný bílek slepičí
  • 1 l Vývar drůbeží
  • 0.04 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 407 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 853 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 186.6 mg
  • Vláknina 2940 mg
  • Vitamín A 2940 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.9 mg
  • Vitamín E 3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z bílků ušleháme pevný sníh, zlehka do něj vmícháme mleté mandle, oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli, strouhanku a podle potřeby trochu vývaru.

  • 2

    Ze směsi tvarujeme malé kuličky, necháme chvíli odležet.

  • 3

    V pánvi na rozehřátém oleji knedlíčky krátce osmahneme.

  • 4

    Podáváme horké v drůbežím vývaru.

Komentáře k receptu