Rychlá játrová polévka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 30 g Máslo čerstvé
  • 100 g Paštika játrová
  • 1 ks Cibule
  • 1 špetka Sůl
  • 1 l Hovězí vývar základní
  • 2 polévková lžíce Smetana 12% (konzumní)
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 182 kcal
  • Sacharidy 5 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 894 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 74.1 mg
  • Draslík 239.2 mg
  • Vláknina 965.5 mg
  • Vitamín A 965.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.2 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 13.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z másla, nadrobno pokrájené cibule a mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme ji vývarem a chvíli povaříme. Přidáme játrovou paštiku, rozkvedláme, krátce povaříme, přecedíme.

  • 2

    Nakonec do polévky přilijeme smetanu, podle chuti přisolíme a vsypeme nasekanou petrželku.

Komentáře k receptu