Broskve dušené v růžovém víně

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 75 g Cukr krupice
  • 600 ml Víno růžové
  • 6 ks Broskve
  • 1 ks Citrony
  • 8 ks Bobkový list
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 195 kcal
  • Sacharidy 34 g
  • Tuky 1 g
  • Sodík 5 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 34 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 444.9 mg
  • Vláknina 7317.3 mg
  • Vitamín A 7317.3 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 25 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V širším teflonovém hrnci smícháme vodu, víno, cukr, bobkové nebo muškátové listy a nastrouhanou kůru z jednoho citrónu.

  • 2

    Broskve ponoříme na 15 sekund do vařící vody, ihned je přendáme do studené vody, vyjmeme a oloupeme.

  • 3

    Nato je vložíme do směsi v hrnci, přivedeme k varu, zmírníme teplotu, zakryjeme a 5 - 10 minut dusíme, občas hrncem zatřeseme.

  • 4

    Naběračkou přendáme broskve i se šťávou do mísy, zakryjeme, necháme 6 hodin (nebo i přes noc) v lednici.

  • 5

    Před podáním odstraníme lístky koření. Broskve servírujeme v miskách s trochou šťávy.

Komentáře k receptu