Kopřivy jako špenát

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 40 g Máslo čerstvé
  • 500 g Kopřiva
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 ks Cibule
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 0.5 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Strouhanka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 141 kcal
  • Sacharidy 13 g
  • Tuky 8 g
  • Sodík 221 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 13 g
  • Cholesterol 12 mg
  • Draslík 449.1 mg
  • Vláknina 17931.3 mg
  • Vitamín A 17931.3 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.7 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 13.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté mladé lístky kopřiv povaříme v osolené vodě doměkka, vyjmeme a prochladlé umeleme.

  • 2

    Na másle zpěníme oloupanou, jemně nasekanou cibuli a krátce osmahneme utřený česnek. Odstavíme z plotny a přimícháme kopřivy, sůl, pepř a strouhanku. Necháme jen přejít varem.

Komentáře k receptu