Květáková polévka s droždím

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 80 g Droždí
  • 20 g Nudle vaječné
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Polévkové koření
  • 1 ks Cibule
  • 0.5 ks Květák
  • 1 stroužek Česnek
  • 1 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 134 kcal
  • Sacharidy 15 g
  • Tuky 5 g
  • Sodík 964 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 15 g
  • Cholesterol 10.2 mg
  • Draslík 955.7 mg
  • Vláknina 7534 mg
  • Vitamín A 7534 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 64.3 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěný a omytý květák rozebereme na růžičky a povaříme v osolené vodě.

  • 2

    Oloupanou, jemně nakrájenou cibuli zpěníme na másle, přidáme rozdrobené droždí a osmažíme je.

  • 3

    Droždí přidáme ke květáku a polévku okořeníme. Když je květák téměř měkký, zavaříme do polévky nudle. Nakonec přidáme utřený česnek a nasekanou patrželku.

Komentáře k receptu