Rýžový nákyp se skořicí

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 110 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 120 g Rýže loupaná
  • 60 g Cukr krupice
  • 1200 ml Mléko plnotučné
  • 1 kávová lžička Skořice mletá
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 237 kcal
  • Sacharidy 36 g
  • Tuky 7 g
  • Sodík 2 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 26 g
  • Cholesterol 20 mg
  • Draslík 16.3 mg
  • Vláknina 1297 mg
  • Vitamín A 1297 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1240.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mléko dáme do hrnce a přivedeme k varu, vmícháme rýži. Zmírníme plamen a za občasného promíchání vaříme 45-50 minut, až je rýže měkká a směs zhoustne.

  • 2

    Do horké kaše vmícháme cukr. Zapékací formu vymažeme máslem a naplníme směsí. Pekáček vložíme do velkého pekáče s vodou tak, aby voda sahala do poloviny malého pekáčku.

  • 3

    Dáme do předehřáté trouby na 180 °C a pečeme asi 45 minut. Vršek hotového nákypu ozdobíme skořicí ve tvaru mřížky. Podáváme teplý nebo studený.

Komentáře k receptu