Rýžový nákyp se šunkou a sýrem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 700 g Rýže dušená
  • 150 g Šunka dušená
  • 150 g Sýr Eidam cihla 30%
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 1 polévková lžíce Protlak rajčatový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 416 kcal
  • Sacharidy 40 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 148 mg
  • Bílkoviny 29 g
  • Uhlovodany 38 g
  • Cholesterol 264.1 mg
  • Draslík 104.3 mg
  • Vláknina 3623.8 mg
  • Vitamín A 3623.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.9 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Uvaříme rýži a necháme vychladnout.

  • 2

    Nastrouháme sýr, šunku nasekáme.

  • 3

    Smícháme v misce rýži, žloutky, 100g nastrouhaného sýra, nasekanou šunku, petržel a rajčatový protlak.

  • 4

    Osolíme, opepříme a promícháme.

  • 5

    Ušleháme z bílků tuhý sníh a vmícháme opatrně do směsi.

  • 6

    Vymažeme zapékací mísu a naplníme připravenou směsí.

  • 7

    30 minut zapečeme v horké troubě, potom nákyp posypeme zbytkem sýra.

  • 8

    10 minut dopečeme, dokud není sýr růžový.

  • 9

    Nákyp podáváme se zeleninovým salátem.

Komentáře k receptu