Bulharská kopřivová polévka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Zelenina kořenová
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 2 hrst Kopřiva
  • 1 l Voda pitná
  • 0.125 l Smetana 12% (konzumní)
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 100 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 6 g
  • Sodík 209 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 105.1 mg
  • Draslík 113.5 mg
  • Vláknina 5654.5 mg
  • Vitamín A 5654.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.6 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 31.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěnou, nakrájenou kořenovou zeleninu vložíme spolu s oloupanou, nakrájenou cibulí do hrnce s vodou a vaříme.

  • 2

    K měkké zelenině přidáme omyté, nasekané kopřivové lístky.

  • 3

    Mouku rozmícháme ve smetaně, nalijeme do polévky a chvíli povaříme. Odstavíme z plotny a nakonec do polévky vmícháme žloutek a podle chuti citronovou šťávu.

Komentáře k receptu