Ovocný dort kalypso

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 95 minut
Počet porcí: 12

Suroviny

  • 175 g Cukr moučkový
  • 230 g Máslo čerstvé
  • 90 g Švestky sušené
  • 120 g Hrozinky
  • 100 g Kandovaná citronová kůra
  • 300 g Cukr krupice
  • 425 g Mouka polohrubá
  • 100 g Kandované ovoce
  • 350 ml Víno červené
  • 1 kávová lžička Skořice mletá
  • 1 kávová lžička Citronová kůra
  • 4 kávová lžička Voda pitná
  • 2 kávová lžička Citronová šťáva
  • 0.5 kávová lžička Citronová kůra
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 1 polévková lžíce Sirup Golden
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 566 kcal
  • Sacharidy 94 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 41 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 93 g
  • Cholesterol 84.3 mg
  • Draslík 231.2 mg
  • Vláknina 5214.5 mg
  • Vitamín A 5214.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 22 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do rendlíku dáme červené víno, hrozinky, kandovanou kůru, sušené švestky a přivedeme k varu. Odstavíme a necháme 30 minut změknout. Ovocnou směs rozmixujeme v mixéru dohladka.

  • 2

    Cukr a 225 g másla utřeme do pěny, přidáme mouku, skořici, vejce a rozmixované ovoce, třeme dokud se všechny suroviny nepromísí, potom přidáme nastrouhanou citronovou kůru.

  • 3

    Formu na bábovku o průměru 25 cm vymažeme zbytkem másla, lžicí přendáme těsto do formy. Pečeme 60 minut v předehřáté troubě na 170°C. Vyjmeme a necháme 10 minut chladnout ve formě, potom vyklopíme a necháme zcela vychladnout.

  • 4

    Připravíme si limetkovou nebo citrónovou polevu: cukr utřeme s horkou vodou, limetkovou šťávou a strouhanou kůrou. Potřeme jí dort a posypeme kandovaným ovocem smíchaným se zlatým sirupem.

Komentáře k receptu