Sněžné kopce se zmrzlinovým středem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Džem višňový
  • 100 g Mandle
  • 100 g Máslo čerstvé
  • 225 g Cukr krupice
  • 85 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 500 ml Zmrzlina vanilková
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 3 ks Vaječný bílek slepičí
  • 0.5 ks Kypřicí prášek do pečiva
  • 1 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • 2 polévková lžíce Sherry brandy
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1086 kcal
  • Sacharidy 142 g
  • Tuky 52 g
  • Sodík 193 mg
  • Bílkoviny 19 g
  • Uhlovodany 93 g
  • Cholesterol 207.7 mg
  • Draslík 665.4 mg
  • Vláknina 9254.8 mg
  • Vitamín A 9254.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.8 mg
  • Vitamín E 7.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 29.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Čtyři kusy formiček ve tvaru báboviček nebo misek vymažeme olejem a vyložíme potravinářskou folií, rozdělíme do nich zmrzlinu a uprostřed uděláme důlek. Směsí z džemu a dvou lžiček griotky naplníme důlky. Zakryjeme a dáme na noc do mrazáku.

  • 2

    Dáme stranou dvě lžíce oloupaných mandlí a zbytek umeleme. Smícháme s moukou, kypřícím práškem, máslem, vejci, a 100 g cukru. Vyšleháme hladké těsto které nalijeme do čtvercové formy o hraně 20 cm, vymazané máslem. Pečeme dozlatova. Necháme vychladnout a zabalené můžeme nechat den odpočívat. Z těsta vykrajujeme kolečka nebo jiné tvary asi o 1-2 cm větší než formičky se zmrzlinou.

  • 3

    Pokropíme je zbytkem griotky a rozložíme na plech s pečícím papírem. Ušlehaný sníh spojíme se zbytkem cukru v pevnou pěnu.

  • 4

    Těsně před podáváním dezertu předehřejeme troubu na 220°C. Vyklopíme zmrzlinu na piškoty a odstraníme fólii.

  • 5

    Zmrzlinové kopce pokryjeme celé sněhem, posypeme plátky mandlí a dáme zapéct do rozpálené trouby na 3 minuty, špičky sněhu musí zhnědnout. Okamžitě servírujeme.

Komentáře k receptu