Šunková rolka s křenovou pěnou a okurkovou esencí

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Šunka dušená
  • 150 g Okurky
  • 50 g Křen
  • 80 g Smetana 33% (šlehačka)
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Cukr krupice
  • 1 špetka Pepř bílý
  • 1 plátek Želatina bílá plátky
  • 1 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 159 kcal
  • Sacharidy 4 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 65 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 47 mg
  • Draslík 108.7 mg
  • Vláknina 1377.4 mg
  • Vitamín A 1377.4 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 18.8 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nejprve naskládáme plátky šunky na potravinovou fólii tak, aby se částečně překrývaly. Šlehačku ušleháme a smícháme se solí, pepřem a nastrouhaným křenem. Pěnu navršíme na šunku, i s fólií srolujeme do válečku a uložíme do chladu.

  • 2

    Želatinu namočíme na 10minut do studené vody. Mezitím nastrouháme neoloupanou okurku a pomocí plátěného ubrousku vyždímáme vodu. Dochutíme do sladkokysela.

  • 3

    Želatinu slijeme a dáme na několik vteřin rozpustit do mikrovlnné trouby. Poté ji lehce promícháme s okurkou. Rozlijeme na talíře a necháme v chladu ztuhnout.

  • 4

    Šunkovou rolku nakrájíme na špalíčky a položíme na zatuhlé želé. Dozdobíme křenem a pažitkou.

Komentáře k receptu