Čokoládové amaretti

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 20

Suroviny

  • 140 g Mandle
  • 30 g Cukr moučkový
  • 100 g Cukr krupice
  • 15 g Kakao - prášek
  • 0.5 kávová lžička Tresť vanilková
  • 0.5 kávová lžička Tresť mandlová
  • 2 ks Vaječný bílek slepičí
  • 0.125 ks Kyselina citrónová
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 69 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 4 g
  • Sodík 7 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 67.4 mg
  • Vláknina 2206 mg
  • Vitamín A 2206 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 1.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V pánvi upražíme oloupané mandle a necháme vychladnout. V mixéru smícháme mandle a polovinu cukru. Střídavě mixér zapínáme a vypínáme, až jsou mandle jemně rozsekané.

  • 2

    Bílky ušleháme s kyselinou vinnou na jemný sníh, postupně přidáme zbytek cukru a šleháme, až je sníh tuhý. Vmícháme tresti, mandle, kakao a 30 g moučkového cukru.

  • 3

    Lžící naplníme sáček s širší rovnou špičkou o průměru asi 1 cm. Na plech s pečícím papírem tvarujeme kopečky velké asi 4 cm ve vzdálenosti 2,5 cm od sebe.

  • 4

    Pečeme ve vyhřáté troubě na 170°C asi 15 minut, 10 minut necháme chladnout na plechu, potom cukroví přendáme na mřížku a necháme je zcela vychladnout.

  • 5

    Kopečky posypeme hustě moučkovým cukrem a uskladníme v uzavřené nádobě.

Komentáře k receptu