Vánoční perníčky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 24

Suroviny

  • 450 g Cukr moučkový
  • 75 g Sirup cukrový
  • 60 g Cukr třtinový
  • 60 g Máslo čerstvé
  • 325 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 kávová lžička Soda jedlá
  • 0.25 kávová lžička Zázvor mletý
  • 0.25 kávová lžička Nové koření mleté
  • 0.25 kávová lžička Skořice mletá
  • 0.25 kávová lžička Hřebíček mletý
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 3 ks Vaječný bílek slepičí
  • 5 polévková lžíce Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 156 kcal
  • Sacharidy 31 g
  • Tuky 3 g
  • Sodík 36 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 21 g
  • Cholesterol 13.2 mg
  • Draslík 16.2 mg
  • Vláknina 891.4 mg
  • Vitamín A 891.4 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.4 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V míse smícháme třtinový cukr, sirup, máslo, sodu, hřebíček, nové koření, skořici a zázvor, vejce a 100 g mouky. Šlehačem třeme asi 2 minuty, potom do směsi přidáme zbytek mouky. Z tuhého těsta vytvoříme kouli, zabalíme ji a dáme do chladu. Můžeme zpracovat ihned nebo nechat v lednici i dva dny.

  • 2

    Polovinu těsta rozválíme na plát silný 3 mm, vykrajujeme různé tvary vhodné na perníčky. Přendáme je na plech dál od sebe.

  • 3

    Pečeme v předehřáté troubě na 180°C asi 12 minut. Necháme vychladnout. Stejně zpracujeme i zbytek těsta.

  • 4

    Z cukru, bílků a teplé vody vymícháme hladkou cukrovou polevu. Přendáme ji do kornoutku s úzkou špičkou a ozdobíme perníčky. Necháme dobře zaschnout a uložíme do uzavřené nádoby.

Komentáře k receptu