Notice: Undefined index: in /var/www/clients/client0/web2/web/catalog/controller/extension/module/recipe_related.php on line 83 Lussekatter - tradiční švédské pečivo | Receptarium.cz

Lussekatter - tradiční švédské pečivo

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 150 g Máslo čerstvé
  • 100 g Cukr krupice
  • 50 g Droždí
  • 1 g Šafrán
  • 250 g Tvaroh jemný
  • 100 g Hrozinky
  • 700 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 500 ml Mléko polotučné
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 499 kcal
  • Sacharidy 73 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 228 mg
  • Bílkoviny 16 g
  • Uhlovodany 19 g
  • Cholesterol 47.5 mg
  • Draslík 214.6 mg
  • Vláknina 5457.8 mg
  • Vitamín A 5457.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.3 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 18.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V hrnci rozpustíme máslo, přilijeme mléko a prohřejeme. Rozdrobíme droždí, přidáme šafrán, zalijeme mlékem s máslem a důkladně promícháme. Přidáme tvaroh, cukr, sůl a mouku. Zpracujeme vláčné těsto, které necháme kynout.

  • 2

    Vykynulé těsto rozdělíme na 40 až 50 dílů. Vyválíme z nich tenké válečky, z nichž tvarujeme esíčka či jiné tvary. Přeneseme na plech s pečícím papírem,potřeme rozšlehaným vejcem,v záhybech esíček ozdobíme rozinkou a necháme ještě cca 30 minut kynout. Pečeme v předehřáté troubě na 225°C.

Komentáře k receptu