Hovězí pečeně frankfurtská

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 140 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 200 g Cibule
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 100 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 12.5 g Párky jemné
  • 25 g Sůl
  • 100 g Tuk
  • 1 g Pepř černý mletý
  • 750 g Hovězí maso zadní
  • 15 g Paprika mletá sladká
  • 300 ml Mléko polotučné
  • 200 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 700 ml Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 315 kcal
  • Sacharidy 12 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 1026 mg
  • Bílkoviny 20 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 70 mg
  • Draslík 65.8 mg
  • Vláknina 2485 mg
  • Vitamín A 2485 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.5 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 27.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso nakrájíme na díly, opláchneme a protkneme 2/3 dávky oloupaných párků, osolíme a opepříme.

  • 2

    Očištěnou, na plátky nakrájenou cibuli dorůžova osmahneme na tuku a přidáme maso. V základu je krátce opečeme, zasypeme paprikou a po krátkém zpěnění zalijeme trochou vody. Přikryjeme poklicí a maso dusíme (pečeme) doměkka. Během pečení maso obracíme, přeléváme šťávou a doléváme vodou.

  • 3

    Měkké maso vyjmeme, šťávu zahustíme světlou zásmažkou z másla a prosáté mouky, rozředíme ji vodou, rozšleháme, přilijeme mléko a smetanu a za občasného promíchání nejméně 20 minut zvolna vaříme.

  • 4

    Omáčku procedíme, přidáme do ní zbylé oloupané párky, nakrájené na slabé plátky a podle potřeby přisolíme. Omáčku ještě krátce povaříme.

Komentáře k receptu