Opilá jablka

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 100 ml Olej stolní
  • 2 ks Jablka
  • 1 ks Cukr vanilka
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 2 polévková lžíce Mouka polohrubá
  • 2 polévková lžíce Víno bílé
  • 3 polévková lžíce Cukr moučkový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 717 kcal
  • Sacharidy 57 g
  • Tuky 53 g
  • Sodík 43 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 57 g
  • Cholesterol 150.7 mg
  • Draslík 260 mg
  • Vláknina 7748 mg
  • Vitamín A 7748 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.2 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omytá jablka nakrájíme na plátky, vykrojíme jadřince.

  • 2

    Ze surovin - mouky, cukru, oleje, vejce a vína zpracujeme hladké těsto a namáčíme do něj plátky jablek.

  • 3

    Smažíme je dozlatova na rozehřátém oleji.

  • 4

    Poté je pocukrujeme.

Komentáře k receptu