Orientální ovocný koláč

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 12

Suroviny

  • 100 g Cukr třtinový
  • 200 g Máslo čerstvé
  • 100 g Ořechy burské pražené
  • 200 g Mouka pšeničná hrubá
  • 150 g Mouka ovesná
  • 70 g Cukr krupice
  • 50 g Sezam - semena
  • 125 g Tuk rostlinný
  • 350 g Datle
  • 350 g Fíky čerstvé
  • 100 g Zázvor nakládaný
  • 150 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 ks Citrony
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 580 kcal
  • Sacharidy 76 g
  • Tuky 29 g
  • Sodík 124 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 55 g
  • Cholesterol 40.4 mg
  • Draslík 431 mg
  • Vláknina 12062.5 mg
  • Vitamín A 12062.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7 mg
  • Vitamín E 1.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 20.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nejprve na vál nasypeme hladkou a ovesnou mouku, přidáme nakrájené máslo, špetku soli, moučkový cukr, vejce a citronovou kůru. Vše prosekáme nožem a pak ze vzniklé drobenky vypracujeme soudržné těsto. Necháme zabalené ve fólii asi hodinu chladit v lednici.

  • 2

    Troubu předehřejeme na 200C.

  • 3

    Kandovaný zázvor nakrájíme nadrobno. Fík omyjeme, necháme okapat a rozkrájíme na dílky. Datle omyjeme, vypeckujeme a nadrobno nakrájíme.

  • 4

    Plech vyložíme papírem na pečení, na něm rozválíme těsto na rovnoměrný plát a rozložíme na něj ovoce.

  • 5

    Vytvoříme drobenku z hrubé mouky, hnědého cukru a rostlinného oleje tak, že vše smícháme a promneme prsty. Ovoce posypeme drobenkou, nasekanými arašídy a sezamovými semínky.

  • 6

    Pečeme asi 30minut na středním roštu trouby.

Komentáře k receptu