Krevetová polévka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 125 g Krevety tygří - loupané
  • 125 g Žampiony čerstvé
  • 0.5 kávová lžička Koření pěti vůní
  • 1 ks Mrkev kořen
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 2 ks Cibulka jarní
  • 0.5 hrst Potočnice
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 l Vývar rybí
  • 1 polévková lžíce Omáčka sójová
  • 2 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 138 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 93 g
  • Sodík 900 mg
  • Bílkoviny 16 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 94.1 mg
  • Draslík 360.2 mg
  • Vláknina 3391.5 mg
  • Vitamín A 3391.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.4 mg
  • Vitamín E 1.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibulky nakrájíme šikmo na tenké plátky, žampiony také na plátky a krevety vyloupeme. 4 nevyloupané krevety necháme na ozdobu stranou. Mrkev nahrubo nastrouháme.

  • 2

    Olej silně rozehřejeme ve woku, přidáme cibulky, minutu opékáme, přidáme mrkev a žampiony a za stálého míchání opékáme 2 minuty.

  • 3

    Poté přilijeme vývar, přivedeme opět k varu, osolíme, opepříme, ochutíme čínskou směsí pěti koření (fagara, badyán, skořice, hřebíček, fenykl), přilijeme sójovou omáčku a vaříme 5 minut. Přidáme krevety a povaříme 4 minuty. Pokud jsou krevety velké, rozpůlíme je.

  • 4

    Do polévky vmícháme nahrubo nakrájenou potočnici, zamícháme. Vejce rozšleháme a krouživým pohybem vlijeme do polévky tak, aby se utvořily kruhy na povrchu polévky.

  • 5

    Hotovou polévku servírujeme ve vyhřátých miskách ozdobenou nevyloupanými krevetami.

Komentáře k receptu