krevetová polévka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Corn flakes - kukuřičné
  • 100 g Mrkev kořen
  • 220 g Krevety tygří - loupané
  • 350 g Brambory sladké (Batáty)
  • 100 g Rajčata Cherry
  • 125 ml Vývar rybí
  • 2 ks Česnek
  • 4 ks Chilli papričky nakládané
  • 1 ks Galgan
  • 8 ks Bambusové listy
  • 3 polévková lžíce Koriandr mletý
  • 2 polévková lžíce Cukr palmový
  • 4 polévková lžíce Omáčka rybí
  • 4 polévková lžíce Tamarindová pasta
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 400 kcal
  • Sacharidy 79 g
  • Tuky 60 g
  • Sodík 1987 mg
  • Bílkoviny 23 g
  • Uhlovodany 76 g
  • Cholesterol 57.8 mg
  • Draslík 749.7 mg
  • Vláknina 10476 mg
  • Vitamín A 10476 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 112.5 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do předehřátého wwoku dáme tamarindovou pastu, čili papričky, česnek, galgán, cukr, rybí omáčku, listy makrutu a rybí vývar. Za stálého míchání na středním ohni přivedeme k varu.

  • 2

    Potom zmírníme oheň a do polévky přidáme mrkev, sladké brambory a kukuřičné klásky.

  • 3

    Polévku vaříme bez pokličky na mírném ohni zhruba 10 minut, až zelenina změkne.

  • 4

    Do polévky vmícháme koriandr, chery rajčata a krevety a zhruba 5 minut za stálého míchání povaříme.

  • 5

    Polévku rozdělíme do nahřátých misek a ještě horkou podáváme.

Komentáře k receptu