Notice: Undefined index: in /var/www/clients/client0/web2/web/catalog/controller/extension/module/recipe_related.php on line 83 Pomerančová štóla | Receptarium.cz

Pomerančová štóla

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 150 g Cukr krupice
  • 250 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 2 ks Kandovaná pomerančová kůra
  • 1 ks Pomeranče
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 0.5 ks Kypřicí prášek do pečiva
  • 1 špetka Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 248 kcal
  • Sacharidy 52 g
  • Tuky 2 g
  • Sodík 68 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 34 g
  • Cholesterol 73.6 mg
  • Draslík 120.4 mg
  • Vláknina 3401.4 mg
  • Vitamín A 3401.4 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 10.6 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nejprve rozklepeme vejce a oddělíme bílky od žloutků. Poté utřeme žloutky s cukrem a špetkou soli do žluté směsi.

  • 2

    250g mouky smícháme s práškem do pečiva a společně s rozehřátým máslem vmícháme do žloutkové směsi. Těsto šleháme, dokud nevznikne smetanová konzistence.

  • 3

    Troubu předehřejeme na 210C.

  • 4

    Pomeranč vymačkáme a šťávu společně s kandovanou pomerančovou kůrou nakrájenou na kousky promícháme s těstem. Na závěr vmícháme tuhý sníh ušlehaný z bílků.

  • 5

    Formu na biskupský chlebíček vymažeme a vysypeme moukou. Vlijeme těsto a pečeme asi 45minut.

Komentáře k receptu