Španělské ptáčky

Hodnocení 3x 0x
Čas přípravy: 110 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 250 g Cibule
  • 20 g Hořčice
  • 80 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 200 g Okurky nakládané
  • 150 g Salám jemný
  • 50 g Slanina vepřová
  • 30 g Sůl
  • 120 g Tuk
  • 1 g Pepř černý mletý
  • 1000 g Hovězí maso zadní
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 1 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 369 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 24 g
  • Sodík 1683 mg
  • Bílkoviny 27 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 158.4 mg
  • Draslík 99.1 mg
  • Vláknina 1955 mg
  • Vitamín A 1955 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Hovězí maso opláchneme, osušíme a nakrájíme přes vlákno na plátky. Naklepeme je do šířky, osolíme, opepříme a potřeme hořčicí.

  • 2

    Do středu masa položíme slaninu nakrájenou na silnější nudličky, okurky, oloupaný salám a na čtvrtky nakrájená vařená vejce. Plátky zavineme, na okrajích upevníme párátkem nebo převážeme nití a na povrchu osolíme.

  • 3

    Cibuli oloupeme, nakrájíme na drobno a na tuku ji dorůžova osmažíme. Na osmažené cibuli krátce opečeme závitky, mírně je podlijeme vodou a dusíme pod poklicí téměř doměkka. Během dušení maso obracíme a podléváme teplou vodou.

  • 4

    Ptáčky vyjmeme, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme prosátou moukou, osmahneme, zalijeme vlažnou vodou a dobře rozmícháme. Za občasného promíchání vaříme nejméně 20 minut.

  • 5

    Nakonec omáčku podle chuti přisolíme, přecedíme na ptáčky, které jsme zbavili párátek nebo nití a ještě krátce povaříme.

Komentáře k receptu