Fiadone-sýrový koláč

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 20 g Máslo čerstvé
  • 500 g Sýr ovčí tvrdý - Pecorino
  • 200 g Cukr krupice
  • 6 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Citrony
  • 2 špetka Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 344 kcal
  • Sacharidy 22 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 96 mg
  • Bílkoviny 18 g
  • Uhlovodany 21 g
  • Cholesterol 149.6 mg
  • Draslík 61.5 mg
  • Vláknina 940 mg
  • Vitamín A 940 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.7 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Čerstvý sýr necháme okapat v plátěném sáčku nad miskou. Z citronu škrabkou odřízneme asi 8cm dlouhý plátek kůry. Ten blanšírujeme asi 3minuty v kastrůlku s vroucí vodou a špetkou soli. Poté kůru vyjmeme, necháme okapat a najemno nakrájíme.

  • 2

    Rozklepeme vejce a oddělíme bílky od žloutků. Žloutky s cukrem utřeme do smetanové směsi, opatrně vmícháme čerstvý sýr a nakrájenou citronovu kůru.

  • 3

    Troubu předehřejeme na 180C.

  • 4

    Bílky osolíme špetkou soli a ušleháme tuhý sníh. Opatrně vmícháme do sýrové směsi.

  • 5

    Formu na koláč vymažeme, vlijeme těsto a uhladíme. Fiadone necháme péci asi 35minut dokud se těsto nepřestane lepit na špejli.

Komentáře k receptu