Vepřová panenka plněná sušenými švestkami s bylinkovými brambory

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Anglická slanina
  • 800 g Vepřová panenka
  • 250 g Sýr Ricotta
  • 1 kávová lžička Skořice mletá
  • 4 ks Brambory
  • 1 hrst Švestky sušené
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Petržel - nať
  • 1 špetka Majoránka
  • 1 špetka Tymián sušený
  • 1 špetka Hřebíček
  • 1 polévková lžíce Olej olivový
  • 4 polévková lžíce Ořechy vlašské
  • 4 polévková lžíce Povidla švestková
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 697 kcal
  • Sacharidy 35 g
  • Tuky 39 g
  • Sodík 806 mg
  • Bílkoviny 56 g
  • Uhlovodany 23 g
  • Cholesterol 146.9 mg
  • Draslík 1662 mg
  • Vláknina 8641.9 mg
  • Vitamín A 8641.9 mg
  • Vitamín B6 1.9 mg
  • Vitamín B12 0.1 mg
  • Vitamín C 9.8 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nejdříve si vyřízneme do panenky kapsy. Naplníme je na tenké nudličky nakrájenými švestkami, smíchanými s povidly, olivovým olejem a sekanými oříšky. Maso ještě potřeme olivovým olejem a necháme chvilku odležet.

  • 2

    Ricottu smícháme se směsí bylinek a solí a uložíme ji do lednice.

  • 3

    Mezitím orestujeme oloupané vařené brambory (nebo noky) na oleji se solí.

  • 4

    Maso opečeme zprudka ze všech stran a potom dopékáme na mírném ohni. Můžeme přidat kapky koňaku, osolíme, opepříme.

Komentáře k receptu