Vepřová panenka plněná sušenými švestkami s povidlovou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 50 g Povidla švestková
  • 150 g Švestky sušené
  • 1 ks Máslo čerstvé
  • 1 ks Sůl
  • 1 ks Pepř černý mletý
  • 1 ks Olej stolní
  • 4 ks Vepřová panenka
  • 0.333333 l Víno červené
  • 3 polévková lžíce Cukr krupice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 2305 kcal
  • Sacharidy 34 g
  • Tuky 211 g
  • Sodík 65319 mg
  • Bílkoviny 62 g
  • Uhlovodany 29 g
  • Cholesterol 290.3 mg
  • Draslík 1908 mg
  • Vláknina 7083.3 mg
  • Vitamín A 7083.3 mg
  • Vitamín B6 2.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.2 mg
  • Vitamín E 2.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 49.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vepřové panenky očistíme a protkneme sušenými švestkami bez pecek. Osolíme, opepříme a zprudka opečeme na oleji po všech stranách. Vložíme na pekáč, dáme do trouby a upečeme. Z cukru připravíme tmavší karamel, zalijeme vínem, a svaříme s povidly na hustší omáčku, do níž vložíme zbytek sušených švestek opečených na másle. Dochutíme. Hotovou panenku přelijeme omáčkou.

Komentáře k receptu