Grilovaný lilek s houbami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 160 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 180 g Žampiony čerstvé
  • 250 g Arašídová pomazánka
  • 125 ml Mléko kokosové
  • 250 ml Voda pitná
  • 1 kávová lžička Kmín římský
  • 1 kávová lžička Koriandr celý
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Kmín římský
  • 0.5 kávová lžička Koriandr čerstvý
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Lilek
  • 0.5 ks Chilli paprička
  • 0.5 ks Citronová tráva
  • 2 stroužek Česnek
  • 3 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Zázvor celý
  • 4 polévková lžíce Omáčka sojová světlá
  • 8 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 651 kcal
  • Sacharidy 38 g
  • Tuky 54 g
  • Sodík 1017 mg
  • Bílkoviny 21 g
  • Uhlovodany 38 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 1302.6 mg
  • Vláknina 12942 mg
  • Vitamín A 12942 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 19 mg
  • Vitamín E 5.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    8 špejlí namočíme do studené vody na půl hodiny.

  • 2

    Žampiony si vybereme menší, lilek omyjeme, osušíme a nakrájíme na kousky dlouhé 2,5 cm. Lilek s houbami navlékneme na špejle střídavě.

  • 3

    Semena koriandru, římský kmín, nastrouhaný zázvor, mírně rozdrcený česnek a drobně nasekanou citronelu utlučeme v hmoždíři. Poté krátce osmahneme, odstavíme a přidáme ostatní suroviny do marinády. Špízy položíme na talíř, potřeme marinádou a necháme marinovat 2-8 hodin.

  • 4

    Příprava omáčky:

  • 5

    Česnek prolisujeme, cibuli rozmixujeme anebo velmi drobně pokrájíme, chilli papričku zbavíme semen a nakrájíme na kolečka. Římský kmín a koriandr smícháme s česnekem, přidáme ostatní suroviny kromě vody, vložíme do rendlíku a vmícháme vodu. Omáčku přivedeme k varu a vaříme do zhoustnutí na mírném plameni.

  • 6

    Špízy grilujeme 20 minut ve velmi horkém grilu. Často potíráme marinádou a jednou je obrátíme. Servírujeme teplé s arašídovou omáčkou.

Komentáře k receptu