Čokoládový koláč s kakaem a mandlemi

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 90 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 100 g Máslo čerstvé
  • 125 g Čokoláda hořká
  • 100 g Cukr krupice
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 5 ks Mandle
  • 1 špetka Sůl
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hrubá
  • 1 polévková lžíce Solamyl
  • 2 polévková lžíce Kakao - prášek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 505 kcal
  • Sacharidy 30 g
  • Tuky 39 g
  • Sodík 60 mg
  • Bílkoviny 14 g
  • Uhlovodany 29 g
  • Cholesterol 111.1 mg
  • Draslík 468.9 mg
  • Vláknina 14623.6 mg
  • Vitamín A 14623.6 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 13.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 14.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Čokoládu rozpustíme ve vodní lázni. Utřeme žloutky s cukrem, postupně přimícháme maizenu, kakao, 80g másla a rozehřátou čokoládu.

  • 2

    Z bílků a špetky soli ušleháme tuhý sníh a opatrně vmícháme do směsi. Nešleháme.

  • 3

    Troubu předehřejeme na 180C.

  • 4

    Těsto vlijeme do vymazané a moukou vysypané formy. Formu vložíme do pekáče naplněného do poloviny vodou a dáme do trouby. Pečeme 50-60minut. Hotový koláč vyklopíme na talíř.

  • 5

    Na pánvi zprudka opražíme nahrubo nakrájené mandle, nasypeme na koláč a poprášíme kakaem.

Komentáře k receptu