Měšce s kachním masem
Suroviny
- 15 g Droždí
 - 300 g Kachní prsa
 - 300 g Mouka pšeničná hladká T 650
 - 175 ml Mléko polotučné
 - 1 kávová lžička Cukr krupice
 - 1 ks Pórek
 - 1 stroužek Česnek
 - 1 polévková lžíce Voda pitná
 - 1 polévková lžíce Cukr třtinový
 - 1 polévková lžíce Omáčka sojová světlá
 - 2 polévková lžíce Med včelí
 - 1 polévková lžíce Omáčka Hoisin
 - 1 polévková lžíce Olej rostlinný
 - 1 polévková lžíce Zázvor celý
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 516 kcal
 - Sacharidy 85 g
 - Tuky 7 g
 - Sodík 353 mg
 - Bílkoviny 27 g
 - Uhlovodany 29 g
 - Cholesterol 62.2 mg
 - Draslík 484.6 mg
 - Vláknina 8393.5 mg
 - Vitamín A 8393.5 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 11.1 mg
 - Vitamín E 1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Česnek prolisujeme, zázvor nastrouháme a pórek nakrájíme.
 - 
                                2
Sójovou omáčku, cukr, med a omáčku hoisin řádně promícháme, kachní prsa vložíme do mísy a připravenou marinádou maso potřeme. Necháme 20 minut odležet.
 - 
                                3
Marinované maso vložíme do pekáče na rošt, dáme do trouby a pečeme 40 minut při 200 °C. Upečené necháme vychladnout, odstraníme kosti a pokrájíme na kostičky.
 - 
                                4
Na rozehřátém oleji opékáme 3 minuty pórek, česnek a zázvor a opečené přidáme k masu.
 - 
                                5
V misce připravíme kvásek z cukru, droždí a teplé vody, přikryjeme a necháme stranou 15 minut. Do mísy prosejeme mouku, přilijeme kvásek a teplé mléko, vypracujeme tuhé těsto. Prohněteme na pomoučeném vále a utvoříme z něho váleček o průměru 2,5 cm. Rozdělíme jej na 16 dílů, přikryjeme a necháme 25 minut kynout. Z kousků těsta vytvoříme placičky o velikosti 10 cm, doprostřed každé upravíme lžíci náplně, okraje zdvihneme a nahoře přitiskneme k sobě do tvaru měšce.
 - 
                                6
Měšce vložíme do pařáku na vlhký ubrousek a vaříme v páře 20 minut, přikryté.
 - 
                                7
Hotové měšce servírujeme horké.