Ratatouille s mletým masem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 52 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 200 g Cuketa
  • 150 g Lilek
  • 400 g Rajčata
  • 400 g Brambory
  • 150 g Hovězí maso mleté
  • 100 ml Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • 2 polévková lžíce Smetana 12% (konzumní)
  • 2 polévková lžíce Protlak rajčatový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 95 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 3 g
  • Sodík 23 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 12.3 mg
  • Draslík 506.4 mg
  • Vláknina 5559 mg
  • Vitamín A 5559 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 18.8 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Pořádně omyjeme, oloupeme a nakrájíme na kostičky brambory. Takto připravené brambory osmahneme na lžičce oleje ještě s mletým masem a 100 ml vody a podusíme 5 minut. Rajčata pod horkou vodou oloupeme a nakrájíme na kostičky a přidáme k masu. Cukety a lilek bez slupky také nakrájíme na kostičky a přidáme k masu. Vše vaříme asi 15 minut. V případě nutnosti dolijeme vodu.

  • 2

    Přimícháme smetanu, rajský protlak, olej a najemno nasekanou petrželku.

  • 3

    Podáváme buď takto uvařené, nebo rozmixované na kaši.

Komentáře k receptu