Krevety v těstíčku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 ml Olej rostlinný
  • 1 kávová lžička Zázvor celý
  • 1 kávová lžička Olej sezamový
  • 2 kávová lžička Solamyl
  • 0.5 kávová lžička Chilli omáčka
  • 16 ks Krevety tygří - loupané
  • 3 ks Cibulka jarní
  • 4 ks Vaječný bílek slepičí
  • 1 ks Paprika zelená
  • 1 stroužek Česnek
  • 300 l Vývar zeleninový
  • 4 polévková lžíce Solamyl
  • 2 polévková lžíce Sherry brandy
  • 1 polévková lžíce Omáčka sójová
  • 3 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
  • 4 polévková lžíce Omáčka sojová světlá
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 3 polévková lžíce Cukr třtinový
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 2 polévková lžíce Protlak rajčatový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 49020 kcal
  • Sacharidy 5842 g
  • Tuky 2081 g
  • Sodík 353840 mg
  • Bílkoviny 2576 g
  • Uhlovodany 5719 g
  • Cholesterol 5550 mg
  • Draslík 100662 mg
  • Vláknina 1351470 mg
  • Vitamín A 1351470 mg
  • Vitamín B6 60.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4518.6 mg
  • Vitamín E 559.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 390.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Zázvor nastrouháme, česnek prolisujeme, jarní cibulky nakrájíme a jednu dáme stranou na ozdobu.

  • 2

    Pinzetou odstraníme z krevet střívka a velkým nožem je zploštíme. Vložíme do mísy, přidáme zázvor, česnek, cibulky, sherry, sezamový olej a sójovou omáčku. Řádně promícháme, přikryjeme potravinářskou fólií a vložíme na půl hodiny do chladničky.

  • 3

    Příprava těstíčka: bílky ušleháme do husté pěny, smícháme se škrobovou moučkou a hladkou moukou.

  • 4

    Příprava omáčky na namáčení: papriku zbavíme semen, nakrájíme na nudličky a spolu s ostatními surovinami vložíme do rendlíku, přivedeme k varu, plamen zmírníme a povaříme 10 minut.

  • 5

    Krevety vyjmeme z marinády, obalíme v těstíčku a postupně smažíme v oleji rozehřátém na vysokou teplotu. Smažíme dozlatova.

  • 6

    Hotové krevety upravíme na mísu, obložíme nakrájenou cibulkou a ihned servírujeme s omáčkou k namáčení.

Komentáře k receptu