Francouzský pikantní slaný koláč

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 120 g Slanina vepřová
  • 400 g Tvaroh jemný
  • 500 g Listové těsto
  • 4 ks Šalotka
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Muškátový oříšek
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 614 kcal
  • Sacharidy 52 g
  • Tuky 36 g
  • Sodík 233 mg
  • Bílkoviny 23 g
  • Uhlovodany 19 g
  • Cholesterol 79.5 mg
  • Draslík 433.9 mg
  • Vláknina 2535 mg
  • Vitamín A 2535 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.1 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Troubu předehřejeme na 200 stupňů. V misce dohladka ušleháme tvaroh s vejcem, moukou, špetkou soli a pepře a muškátovým oříškem.

  • 2

    Na vále posypaném moukou rozválíme již hotové listové těsto na rozměr plechu a také ho tam přendáme. Plát s těstem potřeme tvarohovou směsí a po celém obvodu necháme asi 2 cm široký prázdný rám. Na náplň poklademe na kolečka nakrájené šalotky a na kostičky pokrájenou slaninu. Okraje těsta přeložíme dovnitř, aby vytvořily obrubu a nevytekla náplň. Plech vložíme do trouby a pečeme 35 minut dozlatova.

  • 3

    Po upečení vyndáme plech z trouby a vyčkáme, až koláč zatuhne, a potom ho rozkrájíme na čtverečky a můžeme ho podávat teplý i studený.

Komentáře k receptu