Polévka z fazolových lusků s krupicí

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 200 g Fazolové lusky zelené
  • 100 g Pórek
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Petržel - nať
  • 0.5 ks Polévkové kostky Vitana
  • 1 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 2 polévková lžíce Pšeničná krupice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 88 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 5 g
  • Sodík 31 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 53.9 mg
  • Draslík 137.6 mg
  • Vláknina 3108 mg
  • Vitamín A 3108 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.7 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na másle zpěníme pórek s petrželovou natí a fazolovými lusky rozkrájenými na tenké nudličky a podusíme.

  • 2

    Poté přilijeme 1 litr vody, přidáme 1/2 masoxu a povaříme 4 minuty.

  • 3

    Za stálého míchání přisypeme krupici a vaříme 7 minut.

  • 4

    Na závěr přilijeme rozkvedlané vejce, necháme je v polévce srazit a polévku odstavíme.

  • 5

    Polévku posypeme nasekanými lístky petrželky.

Komentáře k receptu