Polévka z fazolových lusků s rýží

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 200 g Fazolové lusky zelené
  • 100 g Slanina vepřová
  • 1 kávová lžička Cukr krupice
  • 2 kávová lžička Sůl mořská
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Rajčata
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 0.47 polévková lžíce Tuk
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 172 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 969 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 20.2 mg
  • Draslík 239.1 mg
  • Vláknina 3692 mg
  • Vitamín A 3692 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 11 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na rozpáleném tuku lehce opečeme kůži ze slaniny. Přidáme najemno nakrájenou cibuli a česnek, fazolové lusky nakrájíme na 1-2 cm dlouhé kusy a vše dusíme pod poklicí asi 20 minut.

  • 2

    Pak přidáme oloupané čtvrtky rajčat a společně ještě krátce podusíme.

  • 3

    Směs zalijeme osolenou vodou, uvedeme do varu, přisypeme hrst rýže, okořeníme pepřem a trochu pocukrujeme a na mírném ohni vaříme přikryté asi 40 minut.

  • 4

    Před podáváním případně ještě dokořeníme a osolíme.

Komentáře k receptu