Smažená vejce po španělsku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 177 kcal
 - Sacharidy 8 g
 - Tuky 11 g
 - Sodík 299 mg
 - Bílkoviny 11 g
 - Uhlovodany 8 g
 - Cholesterol 256.3 mg
 - Draslík 220.6 mg
 - Vláknina 39.8 mg
 - Vitamín A 39.8 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 3.4 mg
 - Vitamín E 0.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Troubu předehřejeme na 200 stupňů.
 - 
                                2
Do trouby vložíme na plechu kolečka salámu chorizo na 2 minuty. Po vyndání osušíme kolečka od mastnoty na ubrousku.
 - 
                                3
V pánvi rozpálíme olej, orestujeme na něm na tenká kolečka nakrájenou šalotku asi 3 minuty. Potom šalotku vyhodíme. Do oleje rozklepneme 2 vejce a smažíme do ztuhnutí. Hotová volská oka osušíme papírovou utěrkou. Stejně usmažíme také další vejce.
 - 
                                4
Servírujeme na 4 nahřátých talířích. Na každém bude osolené a opepřené volské oko ozdobené kolečky choriza.