Polévka z hrášku a brambor

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 100 g Hrášek Bonduelle
  • 3 ks Brambory
  • 1 ks Žemle tuková
  • 0.5 ks Cibule
  • 1 špetka Sůl
  • 1 l Vývar zeleninový
  • 1 l Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 212 kcal
  • Sacharidy 25 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 877 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 18 g
  • Cholesterol 11 mg
  • Draslík 406.1 mg
  • Vláknina 7493.7 mg
  • Vitamín A 7493.7 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 16.4 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupané, na malé kostky nakrájené brambory uvaříme v osolené vodě do měkka a scedíme.

  • 2

    Pokrájenou cibuli si zpěníme na másle, přisypeme mouku a osmahneme na světlou jíšku, kterou po částech zalijeme vývarem a řádně rozmícháme. Necháme provařit 15 min.

  • 3

    Do vývaru přilijeme rozmixovaný hrášek s bramborami, dle potřeby dosolíme a okořeníme na drobno nasekanou petrželovou natí.

  • 4

    Žemli si mezitím nakrájíme na tenké plátky a nasucho opražíme. Poté pokapeme trochou másla.

  • 5

    Polévku podáváme v hlubokých talířích nebo v polévkových miskách. Žemli podáváme zvlášť na talířku, aby se nám v polévce nerozmáčela.

Komentáře k receptu